Klatkager af havregrød
Klatkager er en god måde at bruge rester af havregrød. Lav dem som en del af din morgenmad eller som et lækkert mellemmåltid.
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel.
- Rør æggeblandingen sammen med grøden, vaniljesukker og citronskal
- Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca ½ time.
- Steg små klatkager i smør på en stegepande.
- Server klatkagerne lune med for eksempel bær og ahornsirup eller med marmelade.
TIP: Du kan også lave en salt version med krydderurter. På den måde kan klatkagerne spises med for eksempel dip eller pålægssalater.
Er din appetit lille?
Tilsæt ekstra fedt i dejen. Det kan for eksempel være smør eller olie.
Spis klatkagerne med skyr blandet med flødeskum eller en fed pålægssalat.
Næringsindhold i klatkager af havregrød