Klatkager af havregrød

Klatkager er en god måde at bruge rester af havregrød. Lav dem som en del af din morgenmad eller som et lækkert mellemmåltid.

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel.
  2. Rør æggeblandingen sammen med grøden, vaniljesukker og citronskal
  3. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca ½ time.
  4. Steg små klatkager i smør på en stegepande.
  5. Server klatkagerne lune med for eksempel bær og ahornsirup eller med marmelade.

TIP: Du kan også lave en salt version med krydderurter. På den måde kan klatkagerne spises med for eksempel dip eller pålægssalater.

Er din appetit lille?

Tilsæt ekstra fedt i dejen. Det kan for eksempel være smør eller olie.

Spis klatkagerne med skyr blandet med flødeskum eller en fed pålægssalat.

Næringsindhold i klatkager af havregrød