Køkkenhygiejne

God køkkenhygiejne starter med rene hænder, ren karklud og rene viskestykker.

Start derfor altid med at vaske dine hænder, når du går i køkkenet.

Sådan vasker du dine hænder:

  • Fugt hænder og håndled, inden du kommer sæbe på.
  • Fordel sæben grundigt.
  • Vask dine hænder i minimum 15 sekunder.
  • Skyl sæben af.
  • Dup dine hænder helt tørre.
  • Luk for hanen med et papirhåndklæde.

Du skal vaske hænder:

  • Inden du spiser.
  • Inden du begynder at lave mad.
  • Før og efter du har ordnet kød og grøntsager.
  • Når du har været på toilettet.
  • Når du har været på indkøb.
  • Når du har pudset næse.
  • Når du har rørt ved beskidt vasketøj.

[youtube id=”https://youtu.be/IakJGwVghII” width=”596″ height=”336″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Et rent køkken er et sundt køkken

Køkkenet:

  • Sørg for ikke at have for meget stående på køkkenbordet – så er bordet lettere at tørre af.

Karklud:

  • Hæng karkluden til tørre, når du har brugt den.
  • Smid karkluden til vask, hvis du har brugt den til at tørre op på gulvet.
  • Skift karkluden hver dag.

Viskestykke:

  • Brug et viskestykke til at tørre gryder, spækbrætter, knive og skåle af.
  • Skift viskestykke hver dag.

Spækbræt:

  • Brug forskellige spækbrætter til forskellige råvarer – fx ét til råt kød, ét til grøntsager og ét til brød.