Majsfrikadeller med gul ærtedip
Majsfrikadeller med gul ærtedip
Majsfrikadeller
Sådan gør du:
Dag 1:
- Start med at blende halvdelen af majsene med kikærterne og hvidløget.
- Fortsæt med at blende og tilsæt nu æggene, et enkelt ad gangen.
- Hak persille og koriander groft og vend dem i den blendede masse sammen med de sidste majs, havregryn og tabasco.
- Smag til med salt og peber og tildæk blandingen. Lad blandingen trække på køl til dagen efter.
Dag 2:
- Farsen formes nu til små ”Frikadeller” og brunes på en pande i stegeolie.
- Dernæst steges de færdig i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter.
- Velbekomme
Gul ærtedip med karry
Sådan gør du:
Dag 1:
- Det første du skal gøre, er at udbløde flæk ærterne natten over. Læs eventuelt på indpakningen.
Dag 2:
- Dagen efter skrælles guleroden og skæres i mindre stykker. Nu skal flæk ærterne koges som anvist på pakken sammen med gulerødderne.
- Kom dernæst de kogte ærter og gulerødder i en foodprocessor eller blender, sammen med hvidløg, peanuts, yoghurten og olie. Blend det hele sammen til en glat og tyk masse.
- Tilsæt nu den hakkede persille, citron, karry, salt og peber i blenderen.
- Blend det hurtigt sammen igen og smag til med salt og peber.
- Nyd den eksempelvis til vores majsfrikadeller