Pæregrød

Pæregrød er godt både som topping, i trifli eller alene som frugtgrød.

Sådan gør du:

Bruger du friske pærer:

  1. Skyl pærerne, skræl dem og skær kernehuset ud.
  2. Skær dem i passende små mundrette stykker.

Bruger du frosne pærestykker:

  1. Tø de frosne pærestykker op.

Resten gælder for både friske og frosne pærestykker:

  1. Kom pærestykkerne i en gryde med vand, der lige dækker bunden.
  2. Kog de friske pærer i 5-10 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
  3. Rør en blanding af kartoffelmel og vand, hvis du kan se, at grøden ikke koges sammen – eller hvis grøden er meget vandet.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt evt. blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
  5. Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
  6. Afkøl grøden – den stivner langsomt.
  7. Smag grøden til  – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
  8. Smag eventuelt pæregrøden til med citronsaft og revet/hakket ingefær.
  9. Drys med sukker på toppen af grøden for, at den ikke trækker skind.

Næringsindhold i pæregrød