Tærte: Æg og grønne rester

Til denne opskrift skal du bruge en tærtebund. Her er en opskrift, så du kan lave den selv.

Du kan også købe tærtedej, hvor du kun skal tilføje vand eller helt færdige tærtebunde i supermarkedet.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen og forbag tærtebunden. Følg anvisningerne i opskriften her eller på pakken, hvis du har købt en færdig dej.
  2. Rør æg med fløde, kvark og sødmælk.
  3. Tilsæt salt og peber.
  4. Find de grønne rester, som du har fra aftensmaden. Det kan fx være kogte kartofler, gulerødder eller blomkål. Grøntsager som salat og agurk egner sig ikke.
  5. Skær de grønne rester i passende stykker.
  6. Bland resterne i æggeblandingen.
  7. Hæld blandingen op i tærtebunden.
  8. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader, indtil den er fast i konsistensen.
  9. Server tærten med klippet purløg på toppen.

Næringsindhold i tærten

Denne næringsoversigt gælder kun for tærten med æggestand alene. Der er altså ikke medregnet eventuelt grønt fyld. Bruger du grønne rester i tærten, vil næringsindholdet ændrer sig en smule i en mere energifattig retning.