Fælleskøkkenet og FN’s 17 verdensmål

I Fælleskøkkenet arbejder vi også på at være bæredygtige, derfor har vi også taget stilling til FN’s 17 verdensmål.

Fælleskøkkenet kan ikke byde ind på alle 17 mål og 169 delmål, men vil arbejde med de mål, som dels giver mening for Fælleskøkkenet, dels har betydning for den nære omverden, og hvor vi kan gøre en forskel.
Vi glæder os til at arbejde med de udvalgte opgaver – og er godt på vej med udgangspunkt i Fælleskøkkenets vision.

Fælleskøkkenet arbejder blandet andet med at:

  • sikre optimal ernæring til de borgere, der er Fælleskøkkenets kunder.
  • sikre bæredygtige fødevareproduktions-systemer i samarbejde med lokale interessenter.
  • fortsætte sit gode og konstruktive arbejde med at uddanne mennesker til at kunne møde fremtidens krav og muligheder.
  • have fokus på vandforbruget i forbindelse med rengøringsprocesse og arbejde med at udvikle vand-
    besparende processer – uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med en høj hygiejnestandard.
  • alle ansatte i Fælleskøkkenet er opmærksomme på at øge energieffektiviteten, således at der anvendes mindst mulig energi til
    madfremstillingen – set over hele processen fra jord til bord.
  • arbejde med at møde udviklingen gennem øget automatisering, teknologisk opgradering og innovation.
  • samarbejde med ejerkredsen om, at udvikle fleksible kvalitetsstandarder, der kan imødegå madspild.
  • gennem kreative samarbejdsprojekter medvirke til at udvikling af såvel retter som fremstillingsmetoder, der kan medvirke til, at et problem bliver til en ressource. Eksempler kan være udvikling af krabbesuppe kogt på den invasive strandkrabbe og udvikling af fiskefrikadelle tilberedt af sortmundet kutling.