Fakta og myter
Genopvarmning
Det er en myte, at man kun kan genopvarme maden en gang. Du kan godt genopvarme maden flere gange. Det som kan påvirkes er den kulinariske kvalitet – altså smag og konsistens.
Du skal bare være opmærksom på, at nedkøle maden korrekt og genopvarme den til minimum 75 grader.
Mælk og fløde
Retter med mælk og fløde kan du godt genopvarme, så længe retten varmes op til minimum 75 grader.
Persille og spinat
Tilberedt: Hvis persille og spinat er tilberedt med fra starten, kan retten eller sovsen uden problemer genopvarmes.
Frisk: Hvis persille og spinat bruges frisk som drys på maden, så skal du ikke genopvarme maden. Så er der nemlig risiko for jordbakterier. Hold derfor det friske drys i en skål ved siden af og genopvarm maden for sig.
Hindbær (og bær generelt)
Frosne bær: Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle frosne bær skal varmebehandles/koges op.
For at være sikker på at al eventuel virus på de frosne bær er dræbt, skal frosne bær koges et minut.
Friske bær: Friske bær skal ikke koges inden anvendelse, men det er dog stadig vigtigt at skylle de friske bær grundigt og være kritisk, i forhold til hvor bærrene er produceret.