Grunddressing til pålægssalat
Pålægssalater er gode på rugbrød og nogle er også velegnede til at spise på hvidt brød. Dem du kan købe færdiglavede er ofte dyre. Du kan lave dem billigere selv og så samtidig bruge eventuelle rester fra andre måltider.
Sådan gør du:
- Bland mayonnaise, cremefraiche og kvark/skyr sammen i en skål.
- Smag til med salt, peber og citronsaft
Tip: Byt evt mayonnaisen ud med rygeost for at gøre grunddressingen lidt lettere.
Idéer til fyld i pålægssalater
Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til muligt fyld og lækre kombinationer af fyld i pålægssalater. Det er oplagt at se på, hvilke rester du har i køkkenet fra andre måltider, fx kød, fisk, kartofler eller frisk, kogt, stegt grønt, der kan bruges i en salat.
I Min Måltidshåndbog finder du opskrifter på en række pålægssalater:
- Tunsalat
- Torskerognssalat
- Sildesalat
- Rejesalat med asparges
- Røget makrelsalat
- Røget laksesalat
- Blomkålssalat (OBS: med en anden slags dressing)
- Æggesalat
- Skinkesalat
- Hønsesalat
- Wienersalat
- Grøn kartoffelsalat
- Russisk salat
Se denne video og få flere gode idéer til fyld:
Næringsindhold i grunddressing