Håndmadsguide

I denne håndmadsguide kan du finde inspiration til håndmadder.

Guiden viser dig, hvad der som udgangspunkt hører sammen:

  • Giver inspiration til nye toppings, som du kan prøve.

Fiskefilet med rugbrød, remoulade og citron eller mayonnaise, asparges og kaviar/rejer

  • Prøv fintsnittet fennikel, fintsnittet spidskål, rå eller blancherede asparges

Marineret sild med rugbrød, karrysalat, kapers, løgringe, hårdkogt æg

  • Prøv hakket rødbede

Laks, røget eller gravad med franskbrød eller surbrød, dild, asparges eller rævesauce

  • Prøv fintsnittet fennikel, fintsnittet spidskål, rå eller blancherede sparges, en rest stuvet spinat, broccolicreme

Kartoffel med rugbrød, rygeost/mayonnaise, rå/ristede løg, løvstikke, dild, persille, estragon

Leverpostej med rugbrød, sky, ristede champignon, bacon, rødbede eller rå agurk.

En særlig klassiker er: Dyrlægens Natmad: Rugbrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe

  • Prøv at fintsnitte kål og lad det ligge 15 minutter med lidt salt og sukker, inden du bruger det

Spegepølse med rugbrød eller franskbrød, sky, løgringe, karse

  • Prøv peberrod eller en rest kartoffelsalat

Rullepølse med rugbrød eller franskbrød, sky, løgringe, karse

Hønsesalat med rugbrød eller franskbrød, bacon, ristede champignon, tynde strimler af rød peberfrugt/tomat

  • Prøv stegte skorzonerrødder, bagte pastinakker, jordskokkechips

Roastbeef med rugbrød, remoulade, pickles, revet peberrod, stegte løg, agurkesalat

  • Prøv fintsnittet spidskål, fintsnittet hvidkål, bløde løg, lynstegt grønkål med soja, løvstikke, estragon, jordskokkespread

Sprængt oksebryst med rugbrød, peberrod(salat), pickles

  • Prøv rå majroer, radiser eller blomkål vendt i lidt mayonnaise

Flæskesteg med rugbrød, rødkål, svesker, agurkesalat, flæskesvær

  • Prøv stegte æbler eller blommer

Frikadelle med rugbrød, rødkål, rødbede, agurkesalat, asie, små syltede agurker (cornichoner)

  • Prøv bløde løg og sprødristede jordskokker