Håndmadsguide
I denne håndmadsguide kan du finde inspiration til håndmadder.
Guiden viser dig, hvad der som udgangspunkt hører sammen:
- Giver inspiration til nye toppings, som du kan prøve.
Fiskefilet med rugbrød, remoulade og citron eller mayonnaise, asparges og kaviar/rejer
- Prøv fintsnittet fennikel, fintsnittet spidskål, rå eller blancherede asparges
Marineret sild med rugbrød, karrysalat, kapers, løgringe, hårdkogt æg
- Prøv hakket rødbede
Laks, røget eller gravad med franskbrød eller surbrød, dild, asparges eller rævesauce
- Prøv fintsnittet fennikel, fintsnittet spidskål, rå eller blancherede sparges, en rest stuvet spinat, broccolicreme
Kartoffel med rugbrød, rygeost/mayonnaise, rå/ristede løg, løvstikke, dild, persille, estragon
- Prøv strimler af grøn asparges, jordskokkechips, jordskokkespread
Leverpostej med rugbrød, sky, ristede champignon, bacon, rødbede eller rå agurk.
En særlig klassiker er: Dyrlægens Natmad: Rugbrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe
- Prøv at fintsnitte kål og lad det ligge 15 minutter med lidt salt og sukker, inden du bruger det
Spegepølse med rugbrød eller franskbrød, sky, løgringe, karse
- Prøv peberrod eller en rest kartoffelsalat
Rullepølse med rugbrød eller franskbrød, sky, løgringe, karse
- Prøv sennep, rødbedespread
Hønsesalat med rugbrød eller franskbrød, bacon, ristede champignon, tynde strimler af rød peberfrugt/tomat
- Prøv stegte skorzonerrødder, bagte pastinakker, jordskokkechips
Roastbeef med rugbrød, remoulade, pickles, revet peberrod, stegte løg, agurkesalat
- Prøv fintsnittet spidskål, fintsnittet hvidkål, bløde løg, lynstegt grønkål med soja, løvstikke, estragon, jordskokkespread
Sprængt oksebryst med rugbrød, peberrod(salat), pickles
- Prøv rå majroer, radiser eller blomkål vendt i lidt mayonnaise
Flæskesteg med rugbrød, rødkål, svesker, agurkesalat, flæskesvær
- Prøv stegte æbler eller blommer
Frikadelle med rugbrød, rødkål, rødbede, agurkesalat, asie, små syltede agurker (cornichoner)
- Prøv bløde løg og sprødristede jordskokker