Den Gode Hverdagsmad

Når Du får mad fra Fælleskøkkenet, er det lavet på baggrund af konceptet Den Gode Hverdagsmad, som sikrer, at du får god mad hver dag.

  • Forholdet
    Vi arbejder på at forholdet for Fælleskøkkenets personale, der tilbereder maden, og dig der spiser maden skal være trygt, så du til enhver tid, ved at maden er tillavet til netop til din kosttype og under sikre hygiejniske forhold. Derudover bygger forholdet også på, at et vedkommende forhold opnås, når maden der spises, modsvarer dit behov og du kan relatere dig til maden der serveres.

 

  • Tallerkenen
    Det Fælleskøkkenet serverer på tallerkenen skal være veltilberedt. Det betyder at maden er tilberedt af personale med højt fagligt niveau, som kender til retternes karakteristika og tilberedningsteknikker. Her er det ikke blot personalet i Fælleskøkkenet, det kan også være plejen, der håndterer din mad. velsmagende mad skal indeholde de fem grundsmage: salt, sødt, surt, bittert og umami. Derudover betyder velsmagende mad også, at maden dufter, giver en god mundfølelse og mætter. Sidst men ikke mindst skal maden anrettes, så den ser indbydende ud på tallerkenen og lever op til dine forventninger.

 

  • Oplevelsen
    Måltidet danner rammen for oplevelsen, af at spise maden og en oplevelse skal være varieret og nærværende. For Fælleskøkkenet er en varieret måltidsoplevelse der hvor man kan skelne måltidet ud fra blandt andet tid på døgnet, årstiden og sæsonens råvarer. En variation kan også være smagen af nye retter og smagssammensætninger. En nærværende måltidsoplevelse er omsorg, når du sætter tid af til at nyde maden, dækker bord med servietter, lys, blomster eller grene fra vejkanten afhængig af årstiden, tilbereder maden så duften breder sig lifligt i (spisestuen/hjemmet) og anretter maden flot på din tallerken, klipper purløg til skibberlabskovs eller skære friske citronbåde til den sprøde fiskefilet- ”det sidste pift.”
    For mange er måltidet, en lille pause og en god mulighed for at gøre måltidet til et højdepunkt, hvor der er tid til at sanserne stimuleres.